Valmetin Petri Valjus Premekonista: ”Laatu ja tekemisen intensiteetti näkyvät”

Valmetin Jyväskylän Rautpohjan yksikössä suunnittelu- ja tuotepäällikkönä työskentelevä Petri Valjus kuvailee yhteistyötä Premekonin kanssa syvälle viedyksi kumppanuudeksi. Premekonin osaamiseen ja toimituksiin voi Valjuksen mukaan luottaa, mikä taas tarkoittaa hänelle vähemmän huolia ja murheita.

– Silloin Valmetilla todettiin, ettei meidän ydinbisnekseemme kuulu hoitosiltojen tekeminen. Valmet päätyi ostamaan hoitosillat Premekonilta, jolta ne tilataan lay out -suunnittelun pohjalta. Tilauksen jälkeen Premekon hoitaa kokonaispaketin, Valjus selvittää.

Laatu ja tekemisen intensiteetti näkyvät

Valmista 12 viikossa

Yhteistyö Premekonin kanssa alkaa jo varhaisessa vaiheessa hoitosillan suunnittelua. Aikataulu on tiukka, sillä tilauksesta toimitukseen on varattu 12 viikkoa. Aluksi Valmet tekee lay out -suunnittelun ja 3D-mallit, jonka jälkeen suunnitteluvastuu siirtyy tilausvaiheessa Premekonille.
– Ensimmäiset neljä viikkoa he tekevät suunnittelua ja käymme tiivistä yhteistyötä tarpeistamme. Kommunikoimme myös valmistusvaiheessa heidän kanssaan paljon. He toimittavat meille esikokoonpanoon hoitosillat, jotta voimme esiasentaa ne runkoihin. Esikokoonpanon jälkeen käymme yhdessä läpi, tuleeko ongelmia. Esimerkiksi jos raudat törmäilevät toisiinsa, Premekon tekee korjaukset. Lisäksi Premekon täydentää suunnitteludokumentointia ja he tuottavat suunnittelujärjestelmiimme suunnitteludataa, Valjus luettelee.

”Syvälle viety partnership”

Valjus kuvailee Premekonia ammattitaitoiseksi ja joustavaksi.
– Heillä on ammattiylpeyttä ja se laatu ja tekemisen intensiteetti näkyy. Suhdanteet ja työn määrä myös vaihtelevat ja meidän puolelta saattaa tulla myöhästymisiä. He ovat kuitenkin joustavia ja venyvät työajoissa, jotta valmistumisaikataulumme toteutuu. Lisäksi he ilmoittavat meille riittävän aikaisin, mikäli jotain ei saada määräaikaan mennessä valmiiksi, jotta me pystymme valmistautumaan myöhästymisiin, Valjus kiittelee.
Valjus kuvailee Valmetin ja Premekonin yhteistyön olevan ”syvälle viety partnership”, joka toimii erittäin hyvin.
– Tekemämme yhteistyö helpottaa arkeani. Se tarkoittaa vähemmän huolia ja murheita. Voimme luottaa, että hommat menevät sujuvasti. Luottamus helpottaa toimintaa, jolloin isossa projektissa on yksi murhe vähemmän, Valjus veistelee.
Valjus suosittelee Premekonia ja antaa vielä vinkin kokonaisvaltaista hoitosiltatoimittajaa etsiville.
– Premekonille kannattaa antaa kokonaisvastuu, sillä silloin he ovat tehokkaimmillaan. Silloin taloudellisen hyödyn ja tehokkuuden saa parhaiten irti, Valjus päättää