Premekonin asiakkaat arvostavatTURVALLISUUTTA, LAATUA, YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYTTÄ ja KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ

Vastuullisuus

Toimintamme perustana ovat laadukkaat ja turvalliset tuotteet, jotka valmistamme vastuullisesti. Varmistamme, että tuotteemme täyttävät kaikki vaadittavat turvallisuusstandardit, noudattavat kansainvälisiä sertifikaatteja sekä ovat yhä ympäristöystävällisempiä. Huolehdimme myös työntekijöistämme kattavalla perehdytyksellä sekä panostamalla työturvallisuuteen sekä työhyvinvointiin.

Lähes kaikki käyttämämme teräs tulee suomalaisilta teräksen tuottajilta. Pyrimme ensisijaisesti käyttämään vähäpäästöistä, ekologisesti kestävää terästä terästoimittajilta, joiden hiilijalanjälki on alle toimialan keskiarvon. Suosimme materiaalitoimittajia, joiden tavoitteena on hiilijalanjäljen sekä kasvihuonepäästöjen vähentäminen.

Laatu ja turvallisuus

Tuotteidemme suunnittelussa ja tuotannossa noudatamme kansainvälisten sertifikaattien standardeja.

feed
EN 1090 (CE)
feed
ISO 9001
 • Standardi organisaation laadunhallintajärjestelmälle
feed
ISO 3834
 • Standardi hitsausprosessin laadun varmistamiseksi
feed
ISO 45001
 • Työterveys- ja turvallisuusjohtamisen standardi
feed
ISO 14001
 • Standardi yrityksen sitoutumisesta kestävään kehitykseen ja ympäristöasioiden hallinnointiin

KONETURVALLISUUS

Meille tärkeintä on tuotteidemme laatu ja turvallisuus. Tämä taataan konedirektiivien sekä kiinteiden kulkutasojen EN ISO 14122 -standardien asiantuntemuksella ja noudattamisella. Huomioimme myös alueelliset standardit (SSG Ruotsi, OSHA Oseania ja Pohjois-Amerikka). 

Kyseiset standardit muodostavat lähtökohdat hoitotasojen fyysisille vaatimuksille.

Huomioimme myös mm. kulkupintojen valinnat, kuten karheuden ja silmäkoot ympäristöolosuhteiden mukaisesti, kaiteiden irrotettavuuden huoltotöihin, kääntyvät portit, nippi- ja verkkosuojien silmäkoot sekä tasoihin kohdistettavan kuormituksen.

Lisätietoa aiheesta täältä.

TEHDASSTANDARDIT

Premekonilla on vuosien kokemus eri tehdasympäristöistä ja tehtaiden omista standardeista. Otamme huomioon kunkin tehtaan omat preferenssit hoitosiltojen fyysisistä rakenteista ja profiileista. Esimerkiksi kaiteiden paksuudet, askelien ja ritilöiden silmäkoot, korkeiden paikkojen tuplavälijohteet sekä huomiovärimerkinnät ovat asioita, jotka huomioimme jo tarjousvaiheessa.  Osaamme myös konsultoida ympäristöolosuhteiden mukaisissa pintakäsittelyvalinnoissa sekä toteuttaa nosto-, asennus- sekä HSE-suunnitelmat tilaajan vaatimusten mukaisesti. 

Jokaisessa kohteessamme huolehdimme kulunvalvonnasta sekä työvoimailmoituksista.

LUOTETTAVAT KUMPPANIT JA ALIHANKKIJAT

Korkea laatu on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi kiinnitämme erityisen paljon huomiota alihankkijoidemme luotettavuuden ja laadun varmistamiseen. Alihankkijamme toimivat sertifikaattiemme mukaisesti ja teemme yhteistyötä vain yritysten kanssa, jotka todella tunnemme ja joiden toimintamallit ja arvot vastaavat omiamme. Yhteistyökumppaanuutemme ovat vuosien mittaisia, joten tarjoamme loppuasiakkaalle luotettavan kokonaistoimituksen.

Oman henkilöstön turvalllisuus

Yrityksemme suurin voimavara on hyvinvoiva henkilöstö. Jokainen uusi työntekijä perehdytetään kattavasti yrityksen toimintaan sekä jokapäiväiseen tekemiseen. Noudatamme tarkasti turvallisen työn ohjeistoa sekä tarjoamme työntekijöillemme kattavat työterveys- ja vakuutuspalvelut. 

Turvallinen ja viihtyisä työ syntyy aidosti yhdessä: koko yhtiön kattava työhyvinvointiryhmämme kehittää jatkuvasti Premekonin työtapoja ja -olosuhteita.

Asiakkaidemme arvostamat asiat

 • Tuotteiden turvallisuus loppukäyttäjälle
 • Tuotteiden laatu
 • Tuotteiden pitkä elinikä
 • Laadukas suunnittelutyö
 • Turvallinen ja vaivaton yhteistyö
 • Ympäristöystävällisyys ja kestävä kehitys

Kestävä kehitys

Meillä on kunnianhimoinen tavoite tehdä toiminnastamme ekologisesti yhä kestävämpää. Matkaamme kohti tätä tavoitetta mm. seuraavilla konkreettisilla toimenpiteillä:

 • Käyttämällä pääsääntöisesti suomalaista terästä materiaalitoimittajilta, joiden hiilijalanjälki on alle toimialan keskiarvon
 • Siirtymällä maakaasusta Lappeenrannan Energian vihreään kaukolämpöön 
 • Teettämällä laajamittainen selvitys kasvihuonepäästöistä sekä omasta hiilijalanjäljestämme. Tämän tutkimuksen pohjalta määritämme osa-alueet, joissa pystymme toimimaan entistä ympäristöystävällisemmin
 • Pienentämällä materiaalien määrän suunnitteluvaiheessa
 • Vähentämällä hitsaustyötä konepajatuotannossa sekä työmailla hyödyntämällä pulttiliitoksia
 • Käyttämällä ekologisempia pakkauslavoja
 • Tehostamalla jätekierrätystä
 • Vähentämällä yrityksen pintakäsittelyprosessien VOC-päästöjä esim. hyödyntämällä yksikerrosmaalausjärjestelmää sekä TEKNODUR COMBI 3560-75:n korkeaa kuiva-ainepitoisuutta. Lisää aiheesta täällä: https://www.teknos.com/fi-FI/teollisuus/showroom/premekon/