Premekonin merkittävä tilaus Stora Ensolle Ouluun etenee aikataulussaan

Stora Enso investoi noin miljardi euroa Oulun tehtaan käytöstä poistetun paperikoneen muuntamiseen suuren mittaluokan kuluttajapakkauskartonkilinjaksi (O750-projekti). Syksyllä 2023 tehdyssä sopimuksessa Premekon Oy valikoitui toimittamaan hoitotasot ja teräsrakenteet useaan projektin osa-alueeseen.

– Sopimuksemme käsittää hoitotasojen kokonaistoimituksen BCTMP-laitokselle, paalipulpperointiin, kartonkikone 6:lle sekä WTP- ja ETP-laitoksille. Toimitus on Premekonin tilauskantaan merkittävän suuri ja suurin koskaan Stora Enson kanssa solmittu sopimus, Premekon Oy:n myyntipäällikkö Sami Koikkalainen kertoo.

Taustalla pitkä kumppanuus ja joustava kokonaistoimitusratkaisu

Premekon on toimittanut aiemmin useita suuria hoitosiltatoimituksia Stora Enson eri tehtaille. Premekon toimitti hoitosiltoja ja teräsrakenteita Oulun kartonkikone 7:n, vedenkäsittelyn ja alueille OCO-projektiin.

Premekonin kokonaistoimitus sisältää hoitosiltojen ja teräsrakenteiden suunnittelun, valmistuksen ja asennuksen. Projektin äärimmäisen tiukkaan aikatauluun on pystytty vastaamaan erityisesti Premekonin suunnittelun tehokkaan läpiviennin ansiosta.

Nykyisin projektiaikataulut ovat yhä tiiviimpiä, joten aikaväli suunnittelusta asennukseen on lyhyt. Kun kaikki palvelut tuotetaan saman yrityksen sisällä, pystymme reagoimaan muutoksiin nopeasti ja vastaamaan asiakkaan asettamiin tavoitteisiin

Sami Koikkalainen, Myyntipäällikkö

Premekonin työt Oulun-projektissa alkoivat tammikuussa 2024, ja projektin kokonaisetenemä lähestyy jo 80 prosenttia.  Tällä hetkellä suurimmat työt ovat käynnissä kartonkikone 6:n ja BCTMP-laitoksen alueella, joissa Premekonin työmaavahvuus on noin 20 asentajaa. Premekonin toimitusten osalta työmaan oletetaan valmistuvan alkuperäisen aikataulun mukaisesti elokuussa 2024.